Piwo Wawelskie

Wawelskie z Maliną

piwo dolnej fermentacji
Piwo miodowo-malinowe z dodatkiem naturalnego miodu gryczanego, soku malinowego oraz wyłącznie naturalnego aromatu pozyskiwanego z malin. Może zawierać cząstki malin, za to na pewno nie zawiera sztucznych słodzików i aromatów. Lager smakowy nie pozbawiony akcentów chmielowych, łączy silne owocowe doznania z delikatną goryczką, dzięki której pozostaje orzeźwiający.

Wawelskie Lager

piwo dolnej fermentacji
Duma każdego browaru warzącego klasyczne piwa dolnej fermentacji. Rasowy lager warzony wyłącznie ze słodu jęczmiennego i karmelowego, chmielu Marynka, drożdży oraz krystalicznie czystej wody z własnego ujęcia browaru. Piwo tworzone bez użycia przemysłowych metod obniżania wydatków na produkcję kosztem jakości piwa takich jak używanie cukru zamiast słodu. Naturalnie, nie poddawane procesowi przemysłowej fermentacji.

Wawelskie Jasne Pełne

piwo dolnej fermentacji
Jasne pełne piwo w pełni zasługujące na nazwę stylu. Lekkie, ale nie wodniste. Rześkie i aromatyczne dzięki odpowiedniej ilości polskiego chmielu dodawanego oddzielnie na kilku etapach warzenia. Nie poddawane filtracji odzierającej piwo z walorów smakowych i odżywczych.

Wawelskie Ciemne

piwo dolnej fermentacji
Nasza propozycja ciemnego piwa oferuje Państwu aromatyczny smak wraz z odpowiednią ilością goryczki, która nadaje niepowtarzalnego charakteru. W pełni czarny nieprzejrzysty kolor piwa oraz osad jest gwarantem naturalnego procesu fermentacji.

Wawelskie Pils

piwo dolnej fermentacji
Wyjątkowe na polskim rynku połączenie lekkości i zdecydowanych akcentów chmielowych. Orzeźwiające dzięki solidnej goryczce pochodzącej od chmielu lunga i Marynka oraz dodatkowi słodów: pilzneńskiego, monachijskiego oraz karmelowego. Jednocześnie zaskakująco treściwe, jak na tak niski ekstrakt początkowy. Piwo udowadniające, że lekki trunek na lato nie musi pachnąć i smakować jak woda z odrobiną alkoholu.

Wawelskie Pszeniczne

piwo górnej fermentacji
Klasyczne piwo pszeniczne w niemieckim stylu hefeweizen. Warzone zgodnie z Niemieckim Prawem Czystości, wyłącznie z najwyższej jakości słodów pszenicznych, najlepszego polskiego chmielu, drożdży górnej fermentacji oraz wody z własnego ujęcia browaru. Piwo bogate w aromaty banana i goździka pochodzące wyłącznie ze specyficznej pracy drożdży. Zachowuje balans między słodyczą, a delikatną goryczką i kwasowością typową dla rasowych pszeniczniaków. Niefiltrowane w celu zachowania wartości odżywczych unoszących się w piwie drożdży.

Wawelskie Weisen Aipa

piwo dolnej fermentacji, bezalkoholowe
Piwo bezalkoholowe warzone w tradycyjny sposób. W określonym momencie produkcji fermentacja jest przerywana, przez co nie dopuszcza się do wytworzenia alkoholu. Chmiele: Zeus, Citra, Mosaic, Cascade, Centential nadają piwu aromatu cytrusów, a także wyczuwalne są tu nuty żywicy i ziół. Piwo jest rześkie, słodowe, ale jednocześnie wytrawne z przyjemną goryczką. Niefiltrowane w celu zachowania wartości odżywczych unoszących się w piwie drożdży.

Wawelskie American India Pale Ale

piwo dolnej fermentacji
Potężnie nachmielone piwo w stylu American India Pale Ale. Grejpfrutowa goryczka pochodząca od chmielu Tomahawk oraz niesamowity aromat będący połączeniem wpływów odmian Citra oraz Amarillo.

Wawelskie Rye Aipa

piwo dolnej fermentacji, bezalkoholowe
Piwo bezalkoholowe warzone w tradycyjny sposób. W określonym momencie produkcji fermentacja jest przerywana, przez co nie dopuszcza się do wytworzenia alkoholu. Słody żytnie sprawiają, że piwo ma lekko zbożowy smak i aromat, a także charakterystyczną aksamitność. Chmiele: Zeus, Citra, Mosaic, Cascade, Centential nadają piwu aromatu cytrusów, a także wyczuwalne są tu nuty żywicy i ziół. Nafiltrowane w celu zachowania wartości odżywczych unoszących się w piwie drożdży.

Wawelskie Green Lemon

piwo dolnej fermentacji, bezalkoholowe
Piwo bezalkoholowe warzone w tradycyjny sposób. W określonym momencie produkcji fermentacja jest przerywana, przez co nie dopuszcza się do wytworzenia alkoholu. Chmiele: Zeus, Citra, Mosaic, Cascade, Centential, nadają piwu owocowego aromatu cytrusów i świetnie współgrają z dodatkiem soku z limonki, który potęguje uczucie orzeźwienia. Niefiltrowane w celu zachowania wartości odżywczych unoszących się w piwie drożdży.

Wawelskie Zimowe z Miodem

piwo z miodem i sokiem z czarnego bzu
Zimowe piwo daje nutę ciepła i słodyczy w długie, chłodne wieczory. W tym piwie miód gryczany w sposób wyjątkowy łączy się z aromatem korzennym i sokiem z czarnego bzu. Dobrze smakuje schłodzone, ale swoje lepsze oblicze okazuje po podgrzeniu.

WAWELSKIE SYCYLIJSKA POMARAŃCZA

piwo dolnej fermentacji, bezalkoholowe
Piwo bezalkoholowe warzone w tradycyjny sposób. W określonym momencie produkcji fermentacja jest przerywana, przez co nie dopuszcza się do wytworzenia alkoholu. Ciemne bezalkoholowe piwo o smaku sycylijskiej pomarańczy z orzeźwiającą nutą goryczkowych amerykańskich chmieli, zapewni Ci orzeźwienie jakiego potrzebujesz w upalne dni.

WAWELSKIE ARBUZOWE

piwo dolnej fermentacji, bezalkoholowe
iwo bezalkoholowe warzone w tradycyjny sposób. W określonym momencie produkcji fermentacja jest przerywana, przez co nie dopuszcza się do wytworzenia alkoholu. Piwo arbuzowe bezalkoholowe w smaku lekkie i orzeźwiające. Intensywne arbuzowe doznania skontrowane są przez goryczkę i cytrusowy posmak z amerykańskich chmieli.
Wawelskie Alkohole Łukasz Bylica
ul. Biskupińska 26,
30-732 Kraków
514 44 84 96
501 22 10 80
biuro@wawelskiepiwa.pl
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram